Skip to main content

Novelis

Alhamdulillah...
Syukur ke hadrat Ilahi.. sangat tak terjangka akhirnya cita-cita sejak zaman sekolah rendah menjadi kenyataan..

Sungguh kali pertama aku menghantar manuskrip Isteri aku nanny ke satu publisher, hati sangat berbunga ketika itu. Bagi aku waktu tu seakan mudah jalannya. Mendengar berita baik dari kawan-kawan, aku begitu yakin yang mss sulongku ini jua akan diterima.

Dan tibalah saat yang dinanti.. sangkaanku meleset sama sekali. Mss aku ditolak. Dua bulan penantian yang sangat terasa panjang, akhirnya mengguriskan hati dan perasaan.. sehingga aku menangis satu minggu mengenangkan nasib tak sudah-sudah hahahaha.. mujur ada kawan2 yang aku fikir mungkin dia orang pun sebenarnya gelakkan aku hehehe.. yalah sedangkan salah seorang dari kami entah berapa kali merasakan mss nya ditolak. Aku yang baru sekali ni dah terasa tak mahu menulis lagi kakakaka.. tragis betul.

Sehinggalah satu hari terbaca karangkraf cari manuskrip baru. Mula2 memang was2.. tapi aku tekad juga hantar setelah baiki sikit2 mss Isteri Aku Nanny tu. Aku hantar senyap2 aje tanpa diketahui sesiapa. Maklumlah malu punya pasal. Company besar tu huhu.. sedangkan yang sebelum ni pun tolak mss aku.. inikan pula yang besar..mau gelak dek orang zaman bzaman.

Hampir 3 bulan penantian.. aku terima email yang sangat memgejutkan. Alhamdulillah aku sujud syukur.. mss aku diterima. Dan saat itu bermacam yang aku lalui. Dari permulaan sehinggalah makan masa satu tahun.. kesabaran ini hadiah diakhirnya begitu besar..

InsyaAllah bulan Mac, bulan kelahiran aku.. tak tahulah sama ada sememangnya Alaf 21 pilih mac sebab sengaja tahu bulan kelahiran aku, atau sememangnya bulan 3 itu sudah sinonim dengan aku. Yalah saat aku terima email mengatakan mss aku diterima pun bulan mac juga.. mac 2016 hehe..

Dan sedikit masa sahaja lagi, insyaAllah dengan izinNya dapatlah aku peluk novel sulong aku dibawah penerbitan Alaf 21.. dengan tajuk yang dikekalkan #isterikunanny

Moga ianya menjadi mss sulong yang memberansangkan.. diulang cetak.. laku keras.. dan diterima oleh semua golongan pembaca.. ameen..

Comments

Popular posts from this blog

Pemilihan makanan kucing :)

Makanan kucing ialah benda paling penting perlu ada bila kita bela kucing. Tapi berapa ramai yang consult dengan veterinarian atau baca dengan teliti dekat packet makanan tu sebelum membeli makanan kucing.Mok2 dan Chimey ialah kucing pertama yang kami pelihara.Dan 10 tahun yang lalu, saya cukup takut dengan kucing. Bukannya apa, takut kena cakar. Hahaha.

First time pelihara kucing, memang saya tak tahu apa makanan yang patut aku bagi kucing ni. Whiskas? Friskies? Iams? Nasi? Ikan kembung? Semua diorang pernah try, kecuali nasi dengan ikan kering la, haha. Dan kucing saya siMok2 memang tak pernah cerewet kecuali si Chimey (Betina) tu. Bagilah jenama apa pun kat Mok2, dia tak pernah menolak. Tak pernah bad mood bila tengok makanan.


Perkongsian ( Propolis ) kami makan tau!

Kami sekeluarga makan propolis..komen kami..yup sgt bagus..cuci dlm badan..ayah dlu kalau makan kambing mesti rs pening2 or panas tapi skrg dh x..n ayah kata selain monavie,propolis ni terbaik n sesuai tuk ayah..terbaik..kalau ada bminat nk tahu boleh PM..nk try pun boleh..beli sebotol dlu..harga 1 pack ji rm 190..nk dpt hg kawan2 leh PM..ayah selalu tak larat nak naik atas,coz rumah kami tingkat 4,mesti berhenti-berhenti dari tingkat ke tingkat sekarang alhamdulillah ayah ckp,kalau ikut cara kami .. mak akan buat air propolis dalam 1.5L air kosong tu dan letak dalam peti sejuk,jadi bila-bila masa kami nak minum,senang kami terus minum je .. tak payah nak titik2

kat sini saya kongsi kelebihannya dan seangkatan dengan nya


Cara Penggunaan Propolis ActiveAturan MakanDewasa
Amalan Harian :  Pagi atau Petang  – 15 titis setiap dos Sakit Ringan :  3 kali sehari – 15 titis setiap dos Sakit Kronik : setiap 4 jam – 15 – 33 titis setiap dos Remaja Dan Kanak Kanak 1/2 sukatan dewasa, kanak kanak …

Produk Penjagaan Wajah

hihihi.. kali ni tetiba rasa nak menulis tentang produk penjagaan wajah yg sy guna skrg ..

masa jejalan nak cari barang makeup baru di watson seri manjung (baru tau kat sini ada watson) , coz barang makeup tertinggal di KL , last2 husband ajak beli baru je kat sini.Sedang dok mencari alang2 cari sekali brg mandian bagai , tetiba ternampak produk Bio-essence Tanaka White 4x Anti Dark Fighters!