Plz likes my page

Hilangkan Jerawat Arghh

Serius aku tension tahap nak terjun lombong.. hampir 18 tahun memegang rekod muka tanpa jerawat. Setakat whitehead tu adalah..

Semua sebab kedegilan aku.. tengok testimoni orang pakai elok aje.. adik sendiri pun pakai.. muka merelip usah cakap.. glowing sokmo sampai la ni.. cuma sekarang nampak kulit dia dah kemerah-merahan.. tapi still nampak okey.

Tension bila tengok muka sendiri yang tak menjadi.. sebenarnya ada aje baca sana sini muka diaorang pun jadi teruk juga.. tapi dah DEGIL kan, tak boleh nak buat apa lah...

Aku tetap gak nak guna T*** tu.. bila kecoh pasal ada bahan yang boleh rosakkan badan, dan rosakkan otak anak yang menyusu badan, terus aku berhenti. Tak pikir apa dah.. sejak tu, dia naik sikit-sikit.. dan sekarang..





Hamik kau... tu baru belah kanan, belah kiri, dahi tak mau nak tunjuk.. rasa nak menangis.. muka siap burn lagi.. dalam gambar tak jelas sangat.. kalau depan-depan, pak mentua yang tak berapa nak nampak tu pu , boleh tegur kenapa dengan muka aku... huhuhu..

Last sekali, aku gigihkan juga diri ni cari resepi yang boleh dibuat sendiri... bila dah kaji itu ini.. essential oil yang aku dapat percuma tu pu tak terusik sangat lagi, jadinya biarlah aku jadi testi yang pertama ke apa..

Mana aku dapat eo? alhamdulillah jugalah hasil dari buat ghostwritting, copywritting, dapat free je essential oil ni.. rezeki.. 


Berbekalkan semangat yang ada, maka terhasillah serum aku bikin sendiri..


'ACNE OVERNIGHT SERUM'

aku guna bahan utama dia grapeseed oil , beli di Aeon..tak igat pula berapa harga..

Dan bahan yang lainnya aku guna essential oil...



Acne overnight serum

Carrier oil (grape seed oil) 

4 drop frank
3 drop lavendar
2 drop tea tree
1 drop lemon

Guna 1 ke 2 drop setiap malam sebelum tidur 
Simpan tempat sejuk / elakkan dari terkena cahaya matahari dan simpan tempat gelap.
Cara buat :-
Aku letak segala EO tu dulu, baru tuang grapeseed oil.. botol dalam anggaran 10 ml.. 

Nanti ada feedback aku share, baik buruk aku share je nanti huhu..buat masa ni gatal-gatal kat muka waktu malam tak ada dah.. baru 2 hari guna serum ni.. hope leh licin seperti sediakala.. ameen..

Novelis

Alhamdulillah...
Syukur ke hadrat Ilahi.. sangat tak terjangka akhirnya cita-cita sejak zaman sekolah rendah menjadi kenyataan..

Sungguh kali pertama aku menghantar manuskrip Isteri aku nanny ke satu publisher, hati sangat berbunga ketika itu. Bagi aku waktu tu seakan mudah jalannya. Mendengar berita baik dari kawan-kawan, aku begitu yakin yang mss sulongku ini jua akan diterima.

Dan tibalah saat yang dinanti.. sangkaanku meleset sama sekali. Mss aku ditolak. Dua bulan penantian yang sangat terasa panjang, akhirnya mengguriskan hati dan perasaan.. sehingga aku menangis satu minggu mengenangkan nasib tak sudah-sudah hahahaha.. mujur ada kawan2 yang aku fikir mungkin dia orang pun sebenarnya gelakkan aku hehehe.. yalah sedangkan salah seorang dari kami entah berapa kali merasakan mss nya ditolak. Aku yang baru sekali ni dah terasa tak mahu menulis lagi kakakaka.. tragis betul.

Sehinggalah satu hari terbaca karangkraf cari manuskrip baru. Mula2 memang was2.. tapi aku tekad juga hantar setelah baiki sikit2 mss Isteri Aku Nanny tu. Aku hantar senyap2 aje tanpa diketahui sesiapa. Maklumlah malu punya pasal. Company besar tu huhu.. sedangkan yang sebelum ni pun tolak mss aku.. inikan pula yang besar..mau gelak dek orang zaman bzaman.

Hampir 3 bulan penantian.. aku terima email yang sangat memgejutkan. Alhamdulillah aku sujud syukur.. mss aku diterima. Dan saat itu bermacam yang aku lalui. Dari permulaan sehinggalah makan masa satu tahun.. kesabaran ini hadiah diakhirnya begitu besar..

InsyaAllah bulan Mac, bulan kelahiran aku.. tak tahulah sama ada sememangnya Alaf 21 pilih mac sebab sengaja tahu bulan kelahiran aku, atau sememangnya bulan 3 itu sudah sinonim dengan aku. Yalah saat aku terima email mengatakan mss aku diterima pun bulan mac juga.. mac 2016 hehe..

Dan sedikit masa sahaja lagi, insyaAllah dengan izinNya dapatlah aku peluk novel sulong aku dibawah penerbitan Alaf 21.. dengan tajuk yang dikekalkan #isterikunanny

Moga ianya menjadi mss sulong yang memberansangkan.. diulang cetak.. laku keras.. dan diterima oleh semua golongan pembaca.. ameen..
 
Bila Blogger Template by Ipietoon Blogger Template