Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2015

kembali diet

Since badan dah naik sehingga 66.7kg,selalu sangat cepat letih.Dengan ketinggian 163cm,mungkin orang fikir berat yg ada skrg sudah ok.Tapi untuk tuan punya badan,memang sangat KO!

Tengok adik dah semakin kurus dan semakin cantik huhuhu..rasa cemburu agak menghantui.wassap dia rahsianya.Katanya dia tak lah diet sangat.Just jaga pemakanan.Makan nasi time lunch je.Tu pun tak banyak.Bila terasa lapar,dia ratah sayur.

So bila dikaji.. apa kata cuba je ikut step dia.Tapi aku lebih prefer atkin tapi bukan strict atkin,kadang2 terbabas jugak.heheh

So kalau dikutkan dah 5 hari jugak kot kawal pemakanan.Asyik makan ayan dan sayur sahaja.Nasi ada jugak ambik.tapi sangat jarang.

Target sebelum 17 Feb berat sekurangnya dah turun 10kg.Bermakna 56 macam tu.






Ini adalah antara menu diet ku kononnya..hehe.Hope bila dah turun berat ni..kuranglah stress.Sebab memang perasan,bila berat naik,tekanan masalah yang dihadapi dengan tubuh badan yang agak berisi..stress yang dialami agak berlebih2.dah la stress …

Malaysia bakal dilanda musim SEJUK

Selepas fenomena banjir besar melanda negara nampaknya satu lagi berita yang kurang baik diterima dimana rakyat Malaysia dinasihatkan supaya bersedia untuk menghadapi fenomena cuaca sejuk luar biasa dalam tempoh terdekat seperti yang berlaku di negara ini pada Januari tahun lalu.

Fenomena ini dikatakan bakal dirasai oleh negeri-negeri disebelah Pantai Timur semenanjung Malaysia yang baru saja menghadapi bencana banjir besar yang menyebabkan kerugian hampir Rm1 billion untuk negeri Kelantan sahaja.

Keratan KOSMO!
Pakar Geografi dan Kajian Iklim Bandar, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof. Datuk Dr. Shaharuddin Ahmad berkata, fenomena itu bakal melanda negara ini disebabkan dunia berdepan dengan perubahan cuaca secara menyeluruh.

“Ketika ini cuaca sejuk melampau berlaku di Siberia, Rusia. Tiupan udara bertekanan udara tinggi dari Siberia itu bergerak ke China dan akan membawa cuaca sejuk memasuki Laut China Selatan sebelum bergerak ke negara-negara Asia Tenggara termasuk Malaysia se…

Jual Ngaku chips pula!

Ada ke penggemar kerepek kat sini?pernah tak rasa NGAKU CHIPS?
Ngap!Ngap!Ngap!
Tak sedar dah habis..licin..

Rasanya yang lemak-lemak.. memang lain dari yg lain..
Nk cuba?
Lagi 1.. NGAKU CHIPS ni hanya ada setahun sekali shj!

Tak mahal pun.. hanya Rm 12 sebalang postage Rm 7
Sesuai dgn rasa.. dan cara penyediaannya..
TERUJA!!!??
Baik korang cecepat follow ig shop @fishahbabyboo

Berminat terus whatsap 018 955 2269

 #sayajualkerepek #kerepeksedap #ngakuchips