Skip to main content

diet oh diet

Hari ni tetiba terfikir nak slim kat sikit badan ni sebelum tibanya puasa.Nak belajar makan sikit dari yang sebelum ni,makan langsung tak kawal..asyik nak makan je.

Jadinya saya telah memilih untuk permulaan saya memilih diet atkins.Bila dah dapat berat yang dikehendaki,dan dah biasa makan sikit,mudahlah sikit nanti.Hopefully lah berjaya.

Nanti saya kongsikan apa itu diet atkins.

Untuk hari ni saya dah catat..nak tengok perkembangannya sendiri..

Berat : 59.5kg timbang 26hb 04 2014
Tinggi : 163cm


Baru buat menu breakfast untuk hari pertama :-

carrot setiap 100g = 10g carbs + kobis setiap 100g = 6g carbs + mayonis kewpie setiap 100g = 0.6g carbs .. disebabkan td lupa timbang setiap satu tu .. kiranya + - sgla bagai .. total 400g .. 32.12g carbs .. ( ntah betul ke x kiranya ni , hopefully betullah ya hihi ) .. juz kena bahagikan tuk bahagikan supaya ikut rules xlebih 20g carbs..

Ambil 10g sahaja coleslaw yang saya buat sendiri.. setelah +-÷,dapatlah 1g carbs untuk pagi ni

total carbs breakfast : - 1g carbs

Menu lunch .. Popcorn Ayam ..





saya buat 14 biji semuanya.. makan dalam 3 biji je tadi..

chesdale sekeping : - 0.7g carbs
ayam dicincang/blend : - 0g carbs
sebiji bawang holland 10g :- 0.9g carbs
bawang putih 3 biji (1 tsp) :- 0.9g carbs
telur sebiji gred c :- 0.1g carbs
lada hitam (1 tsp) :- 1.5g carbs
salad :- 0.7g carbs



Ikan goreng garing :- 0g carbs

Total 2 menu lunch :- 4.8g carbs



Comments

Popular posts from this blog

Pemilihan makanan kucing :)

Makanan kucing ialah benda paling penting perlu ada bila kita bela kucing. Tapi berapa ramai yang consult dengan veterinarian atau baca dengan teliti dekat packet makanan tu sebelum membeli makanan kucing.Mok2 dan Chimey ialah kucing pertama yang kami pelihara.Dan 10 tahun yang lalu, saya cukup takut dengan kucing. Bukannya apa, takut kena cakar. Hahaha.

First time pelihara kucing, memang saya tak tahu apa makanan yang patut aku bagi kucing ni. Whiskas? Friskies? Iams? Nasi? Ikan kembung? Semua diorang pernah try, kecuali nasi dengan ikan kering la, haha. Dan kucing saya siMok2 memang tak pernah cerewet kecuali si Chimey (Betina) tu. Bagilah jenama apa pun kat Mok2, dia tak pernah menolak. Tak pernah bad mood bila tengok makanan.


Perkongsian ( Propolis ) kami makan tau!

Kami sekeluarga makan propolis..komen kami..yup sgt bagus..cuci dlm badan..ayah dlu kalau makan kambing mesti rs pening2 or panas tapi skrg dh x..n ayah kata selain monavie,propolis ni terbaik n sesuai tuk ayah..terbaik..kalau ada bminat nk tahu boleh PM..nk try pun boleh..beli sebotol dlu..harga 1 pack ji rm 190..nk dpt hg kawan2 leh PM..ayah selalu tak larat nak naik atas,coz rumah kami tingkat 4,mesti berhenti-berhenti dari tingkat ke tingkat sekarang alhamdulillah ayah ckp,kalau ikut cara kami .. mak akan buat air propolis dalam 1.5L air kosong tu dan letak dalam peti sejuk,jadi bila-bila masa kami nak minum,senang kami terus minum je .. tak payah nak titik2

kat sini saya kongsi kelebihannya dan seangkatan dengan nya


Cara Penggunaan Propolis ActiveAturan MakanDewasa
Amalan Harian :  Pagi atau Petang  – 15 titis setiap dos Sakit Ringan :  3 kali sehari – 15 titis setiap dos Sakit Kronik : setiap 4 jam – 15 – 33 titis setiap dos Remaja Dan Kanak Kanak 1/2 sukatan dewasa, kanak kanak …

Produk Penjagaan Wajah

hihihi.. kali ni tetiba rasa nak menulis tentang produk penjagaan wajah yg sy guna skrg ..

masa jejalan nak cari barang makeup baru di watson seri manjung (baru tau kat sini ada watson) , coz barang makeup tertinggal di KL , last2 husband ajak beli baru je kat sini.Sedang dok mencari alang2 cari sekali brg mandian bagai , tetiba ternampak produk Bio-essence Tanaka White 4x Anti Dark Fighters!