Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2014

tukar lagi!!

Sebelum ni punya entry memang dah cerita tentang penukaran ni..huh kali ni tukar lagi.alasan kukuh tau macam konkrit  makin teruk leher fishah sampai berdarah lagi coz dia garu.

Pilihan kali ni memungkinkan ianya adalah pilihan terakhir dan insyaAllah tepat.Sampai je poslaju,saya teruskan mandikan fishah guna sabun lama dia si buds tu.Lotion dia pun sama.Yang baru nya hanyalah cream telon dengan hair and body oil dri Tropika.Apa yang macam peliknya kan..15 minit lepastu si Fishah tidur dengan sendiri tanpa BF pun.Biasanya memang kena bagi dulu barulah tido.best2.Nanti saya kongsi lagi pengalaman menggunakan set Tropika ni.Jadi baby tropikalah anak ibu ni.Tapi untuk hari pertama..saya puas hati.



Tengok si Fishah,teruja betul dapat barang baru.Bukan nak cakap apalah kan..yang kali ni memang agak mahal  dari yang sebelum ni..coz sebelum ni 3 barang.Kali ni bubble wash,lotion,cream telon n 1 lagi starter kit untuk kulit sensitif,ada bubble wash dgn baby hair n body oil.Tak apa lah bukan u…

Perkongsian ( Propolis ) kami makan tau!

Kami sekeluarga makan propolis..komen kami..yup sgt bagus..cuci dlm badan..ayah dlu kalau makan kambing mesti rs pening2 or panas tapi skrg dh x..n ayah kata selain monavie,propolis ni terbaik n sesuai tuk ayah..terbaik..kalau ada bminat nk tahu boleh PM..nk try pun boleh..beli sebotol dlu..harga 1 pack ji rm 190..nk dpt hg kawan2 leh PM..ayah selalu tak larat nak naik atas,coz rumah kami tingkat 4,mesti berhenti-berhenti dari tingkat ke tingkat sekarang alhamdulillah ayah ckp,kalau ikut cara kami .. mak akan buat air propolis dalam 1.5L air kosong tu dan letak dalam peti sejuk,jadi bila-bila masa kami nak minum,senang kami terus minum je .. tak payah nak titik2

kat sini saya kongsi kelebihannya dan seangkatan dengan nya


Cara Penggunaan Propolis ActiveAturan MakanDewasa
Amalan Harian :  Pagi atau Petang  – 15 titis setiap dos Sakit Ringan :  3 kali sehari – 15 titis setiap dos Sakit Kronik : setiap 4 jam – 15 – 33 titis setiap dos Remaja Dan Kanak Kanak 1/2 sukatan dewasa, kanak kanak …

naik buaian dan cukur jambul

Hari ni adalah hari bertuah Nailah Al Farafishah..disamping majlis aqiqah anak saudaranya yang berumur 6 bulan,Nailah juga turut serta dalam majlis marhaban cukur jambul dan naik buaian...jom intai-intai kenangan ini..









Cleanser untuk Nailah Al Farafishah

Kali ni produk yang ketiga untuk produk penjagaan kulit Farafishah..kesian anak ibu..dah mandi pun duk menggaru leher dengan badan..habis luka lehernya..doktor kata anak ibu kena mild ekzema mungkin kerana ibu ada asma dan ibu ada masalah kulit sensitif..

Sebelum ni saya guna johnson n johnson,lepas tu doktor yang selalu cek Farafishah tu suruh tukar Sebamed,tapi masih tak tunjuk perubahan,dan kali ni..hari ni saya keluar pi farmasi vitacare dan cuba produk buds pula..


Yang tak de lagi calming rubs cream dia untuk perut@kembung

Tengok sampai berdarah leher dia
Harap lepas ni,kulit anak ibu akan gebus seperti dulu..ameen