Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2012

My new pet Sugar Glider

hari ni tetiba husband nak beli sepasang sugar glider,geledah mudah.my dan terlihat ada iklan ttg sugar glider home breed (xpasti betul atau x ejaannya)..kami call dan terus buat perjanjian nak jumpa di Tesco Ampang.jam 9.30 mlm kami berjumpa dengan seorg gadis cina yg mnjualnya.tawar menawar kami dpt pd harga RM 430 sepasang bersama sangkar kecil.setelah kami membeli belah di tesco untuk brg dapur. sampai di rumah kami baru terpikir yg kami langsung tiada apa2 utk mknan pets baru kami..akhirnya kami menelefon seseorg di Taman Medan utk membeli kelengkapan pets baru kami ni...akhirnya kami smpai ditempat beliau jam 12 tgh mlm..hampir sejam kami memilih brg,akhirnya kami pulang,habis dlm RM 340.kami pulang dgn gembira.smpai saja rumah husband terus pasang sangkar barunya... nk tgk toy x?nm SG kami,boy toy n gurlyuna :) .. tpi skrg kami xphm bunyinya yg sllu kluar tu psssttttt..mcm bunyi bisik

scr kuat pun ada..adesss

 ..sy sempat snap 1 pic .. esk2 sy snap lg

haaa.. kat cni …

Menu untuk ibu hamil

Kali ni sy kongsikan menu untuk ibu hamil :)

 Pilihan yang lebih berkhasiat untuk Ibu Mengandung

 ▪ Beras merah lebih banyak khasiatnya dari beras putih.

 ▪ Roti bijiran penuh (wholemeal) yang lebih berkhasiatnya dari roti putih. Hidangan seperti amping, gandum, bertih amat baik untuk ibu dan janin kerana zat makanan yang tinggi.

 ▪ Buangkan kulit ayam dan lemak yang ada pada daging dan masak dengan cara kurang berminyak atau berlemak. Jadikan hati menu mingguan ibu bagi meningkatkan zat besi, vitamin dan galian.

 ▪ Beli sayur yang masih segar, simpan dalam tempat sejuk dan masak segera selepas membeli. Masak dengan pelbagai cara seperti sup, acar, tumis, rojak dan sebagainya. Didihkan sedikit air sahaja untuk memasak sayur. Makan sayuran hijau yang dimasak, ulam dan salad segar 2-3 hidangan setiap hari.

 ▪ Minum 1 1/2 hingga 3 gelas susu penuh krim atau kurang lemak setiap hari.

 ▪ Minum 6-8 gelas air dan 1-2 gelas jus buah asli setiap hari.

 ▪ Hadkan kopi atau teh tidak lebih dari 4…

SEMINAR with Dr Azizan

at WISMA MCA





Selawat ke ats Nabi Muhammad SAW