Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2009

aku insan biasa

Assalammualaikum semua.. Tujuan saya meletakkan pic saya disini adalah huhu.. cam nak bg ceramah je..hikhik mmm cuma byk sgt yg btanya adakah sy ni tul2 pakai purdah... mmm...mmg ada niat tapi x kesampaian lagi... jadi ini lah wajahku yg sebenarnya... Sejak 2,3 hari ni rasa penat sgt... xtau knp.. dh tua agknya..huhu sakitkah aku? mm doakan kesihatan sy ya.. skunk dh keje tu yg jarang sgt nak update blog.. rini xde tajuk pe pun yg mnarik hanyalah ingin memperkenal kan diri ini.. jd harap semua yg btnya mlalui YM,Email,Chat box or ape saje..harap bpuas hati ye.. esok ade semi exam.. multimedia participle..hope dpt jawab sok... lalalalalala(sambil mkelip2kn mata) huhu sakit pulak pggang ni dok lama sgt ats kusi ni.. wawawawa..ingt pasal laptop ku syg yg dh tbakar rs cm hati lak yg tbakar huhu tapi tulah sabar jelahkan mn tau dpt laptop yg g best ke huhu(tinggi no cite2).. paling kurg laptop apple pn jadilah xnak yg mahal2 ni(hahaha) klah cm dh byk je melalut.. nak tnya BEST xlagu yg baru diletkkn tu??? tlg k…

Tanda-tanda Kiamat

Tanda-tanda besar
* Keluar sejenis binatang dari perut bumi yang digelar Dabbatul Ardhi.
* Lahirnya Dajjal.
* Keluar asap tebal.
* Turunnya Nabi Isa a.s.
* Kemunculan Imam Mahdi.
* Matahari terbit dari ufuk barat.
* Keluarnya suku Yakjuj dan Makjuj.
* Diangkat al-Quran dan perkara-perkara yang baik
* Runtuhnya Ka'abah
* Terdengar tiupan sangkakala pertama.
* Ada azan tak di jawab
* 3 kali gempa bumi, sekali di timur, sekali di barat, dan yang ketiga di Semenanjung Arab.

Tanda-tanda kecil Didapati kini bahawa seluruh tanda-tanda kecil telah muncul dan terbukti seperti yang dinyatakan dalam hadis. Kebanyakan hadis-hadis ini dapat ditemukan di dalam Sahih Muslim, Sahih Bukhari dan Riwayat Tarmizi.
Penaklukan Baitulmuqaddis“Dari Auf b. Malik r.a., katanya, "Rasulullah s. a. w. telah bersabda:"Aku menghitung enam perkara menjelang hari kiamat." Baginda menyebutkan salah satu di antaranya, iaitu penaklukan Baitulmuqaddis." - Sahih Bukhari”Zina bermaharajalela
“"Dan…